Ο Ποτός

Ο Ποτός, το παλιό ψαροχώρι, που μέχρι τη δεκαετία του ’60 κατοικούνταν από μια φούχτα ψαράδες έχει αναπτυχθεί αλματωδώς τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει πλέον το σημείο αναφοράς της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού. Εκεί όπου άλλοτε οι ψαράδες ξεψάριζαν τα δίχτυα και ετοίμαζαν τα παραγάδια τους, έχει δημιουργηθεί μια παραλιακή ζώνη με μπαράκια, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, ζαχαροπλαστεία, όπου κάθε βράδυ ανταμώνουν νέοι άνθρωποι από όλη τη Βόρειο Ελλάδα και όχι μόνο, που επιλέγουν τον Ποτό για τις διακοπές τους. Τη μέρα μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας με φόντο τον Αθω και τα απογεύματα να απολαύσετε τα ολίγο διαφημισμένα, αλλά ανεπανάληπτα ηλιοβασιλέματα, με τον ήλιο να «βουτά» στη θάλασσα. Ο Ποτός είναι ένας τουριστικός προορισμός που προσφέρει –δίχως υπερβολή- τα πάντα: Σούπερ-μάρκετ, κρεοπωλεία, ταβέρνες, καφέ, χρυσοχοεία, καταστήματα με είδη θαλάσσης, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, υπάρχει γενικός γιατρός και φαρμακείο για την αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων, που μπορεί να προκύψουν, ενώ το Κέντρο Υγείας του Πρίνου απέχει περί τα 25 χιλιόμετρα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν ανεγερθεί μεγάλες και μικρές υπερσύγχρονες τουριστικές μονάδες, ικανές να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες οιουδήποτε επιλέξει τον Ποτό για τις διακοπές του. Οι τιμές είναι ανταγωνιστικές, ενώ η νέα γενιά που έχει αναλάβει τα ηνία του τουριστικού τομέα διαθέτει και τη γνώση και τη διάθεση, αλλά και το γούστο, για τούτο και ανταποκρίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις του νευραλγικού τουριστικού τομέα.

Ο Ποτός απέχει 4 μόλις χιλιόμετρα από τα Λιμενάρια, 3 χιλιόμετρα από τα γραφικά μεταλλεία, 2 χιλιόμετρα από το Πευκάρι και 10 χιλιόμετρα από τον Θεολόγο, την ιστορική πρωτεύουσα του νησιού, που φημίζεται –εκτός των άλλων- για τα παραδοσιακά ψητά σούβλας. Οι παραλίες του Ρωσογκρεμού, της Ψιλής Αμμου, ο οικισμός Αστρίς, η Θυμωνιά, η Αλυκή, τα Κοίνυρα προσφέρονται για μικρές αποδράσεις στις καταπληκτικές παραλίες της νότιας πλευράς της Θάσου.

Μπορείτε να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά του Ποτού στην υπέροχη ακτή, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 30 μέτρων από το δωμάτιό σας ή να πάρετε το αυτοκίνητο και να εξερευνήσετε τις υπέροχες ακρογιαλιές της νότιας πλευράς του νησιού. Το οδικό δίκτυο, που διατρέχει γύρω-γύρω το νησί, προσφέρεται για καθημερινές εξορμήσεις, ενώ εσείς έχετε και την επιλογή να… μείνετε σπίτι. Σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από το δωμάτιό σας βρίσκεται η αγορά του Ποτού, όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Σούπερ-μάρκετ, αρτοποιεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαράκια, χρυσοχοεία, είδη δώρων.

Το κυριότερο; Μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία και την ησυχία του Amversa‘s House σε απόσταση ελάχιστη από το πολυσύχναστο κέντρο του χωριού. Η επιλογή είναι δική σας.

Images and texts property of Amversa's House. Design and Hosting by Drosos Creative Agency.